Van’daki tatlıcılar, iftar sonrası çay saatlerinde tüketilen güllacın hafif ve lezzetli yapısını korumak amacıyla, tariflerine ceviz, fıstık ve özel aromalar ekliyor. Ramazan ayı boyunca, güllaca olan talep artarken, geleneksel güllacın dışındaki modern çeşitlere yer verilmiyor.
Tatlı ustası Orhan Çetiz, “Dışarıda çikolatalı ve muhallebili güllacılar yapılırken, biz geleneksel güllacın halini bozmuyoruz. Günlük 20-30 tepsi güllacımız var, ancak siparişler öyle yoğun ki zor yetişiyoruz” diyerek, geleneksel lezzetin önemini vurguladı.
Geleneksel tatları yaşatmak, kültürümüzün ve Ramazan coşkusunun bir parçasıdır. Van’ın eşsiz güllacını deneyin, iftar sofralarınıza lezzet katın!
Kaynak: İHA
Van’da Soğuk Sonrası Güneşin Keyfi!