İmsak Vakti a 02:00
Van °
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a

Van’ın Tescilli Otlu Peyniri Kış İçin Hazırlanıyor

Van’ın yüksek dağlarında yetişen endemik otlarla hazırlanan tescilli otlu peynir, 6 ay toprak altında bekletildikten sonra kış aylarında tüketilmek üzere sofralara geliyor.

Van’ın Yüzyıllık Lezzeti

Van mutfağının asırlık lezzeti olan otlu peynir, kış hazırlıklarının vazgeçilmezlerinden biri olarak, bu yıl da sofralarda yerini almaya hazırlanıyor. Yüksek dağlarda toplanan dağ kekiği, sirmo, mendi ve heliz otları ile taze süt bir araya getirilerek üretilen bu peynir, eşsiz aroması ve özel lezzetiyle biliniyor.

6 Ay Boyunca Toprak Altında Olgunlaşıyor

Haziran ayında özenle hazırlanıp toprağa gömülen peynirler, 6 ay boyunca dinleniyor ve olgunlaştıktan sonra “küp peyniri” olarak kış aylarında tüketilmek üzere çıkarılıyor. Peynirin bu özel olgunlaşma süreci, lezzetini zirveye taşıyor.

Kalitesiyle Fark Yaratan Lezzet

Van otlu peynirinin kalitesi, üretim yöntemleriyle dikkat çekiyor. Peynirin olgunlaştığı süreçte elde edilen lezzet, kalitesine göre 300 ila 400 TL arasında değişen fiyatlarla satışa sunuluyor. Vanlı esnaf Tarık Ayan, bu özel peynirin lezzetini şu sözlerle anlatıyor: “Eski, dinlenmiş peynir her zaman daha lezzetli olur. Türkiye’nin dört bir yanına gönderiyoruz, bir kez tadan bir daha vazgeçemiyor.”


Kaynak: İhlas Haber Ajansı

0 0 0 0 0 0
guest

0 YORUM
Satır İçi Geri Bildirimler
Tüm yorumları görüntüle

Sıradaki haber:

Van’da 604 Kişinin Hayatını Kaybettiği Depremin Acısı 13 Yıl Sonra da Taze