İpekyolu’ndaki 82 yıllık çay evi, kış aylarında odun sobasının sıcaklığı ve demlenen tarçın çayı kokusuyla misafirlerini ağırlıyor. Sigara içilmeyen bu mekanda, tarihi sandalye ve masalarla nostaljik bir ortam korunuyor.
Mekan sahibi Dolayı Öztürk, “Bu çay evi, nesiller boyunca önemli kararların alındığı bir yer oldu. Sandalyeleri değiştirmiyoruz çünkü tarih burada yaşıyor,” dedi. Tarçın çayı, kuşburnu ve ıhlamur gibi doğal karışımlarla hazırlanıyor. Bu yıl elma çayı da menüye eklenmiş durumda.
Çay evinin müşterilerinin büyük bir kısmı yaşlılardan oluşuyor. Uzun yıllardır mekana gelen Mehmet Salih Yusufoğlu, “Burası huzur bulduğum bir yer. Her kış arkadaşlarımla burada buluşuyorum,” diye konuştu.
Dengbej Kazo’nun Hayatı ‘Dengbej Kazo Efsanesi’ Belgeseliyle Anlatıldı