13 öğrencinin katıldığı atölyede, yemek hazırlama teknikleri, iş sağlığı ve güvenliği dersleri veriliyor.
Edremit Kız Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi, pilot okul olarak seçilen Beceri Geliştirme Programı kapsamında “Yiyecek-İçecek Hizmetleri Kursu”nu hayata geçirdi. Kursa katılan 13 öğrenci, öğretmenleri Emine Köylü eşliğinde; poğaça, börek, gözleme gibi kahvaltı ürünlerinin yanı sıra temel mutfak uygulamalarını öğreniyor.
Önce iş sağlığı ve güvenliği dersiyle başlayan eğitim, öğrencilerin ürün tanıtımı, malzeme muhafazası ve yemek hazırlama tekniklerini içeren uygulamalı eğitimlerle devam ediyor. Öğrenciler, atölyede edindikleri bilgileri evlerinde de uygulayarak, mutfak kültürüne erken yaşta adaptasyon sağlıyor.
Öğrenci Elif Rana Ertaş, “Hafta sonları telefonla vakit geçirmek yerine, mutfakta yemek yapmayı öğrenmek benim için çok değerli. Gastronomi bölümünü okumayı düşünüyorum,” diyerek gelecek hedeflerini paylaştı. Benzer şekilde, Eflal Hayal Karataş da “Atölyede öğrendiklerimi evde uyguluyor, aileme yemek yapıyorum. Kursa katılmayı çok seviyorum” ifadelerini kullandı.
Erken yaşta mesleki eğitim, geleceğin yeteneklerini şekillendirir. Çocuklarımızın mutfak kültürünü öğrenmeleri, onların yaşam becerilerini geliştirir.
Kaynak: İHA
Van’da Genç Bir Öğretmen Daha Yaşamını Yitirdi